quiz image

Alkalmazott szociálpszichológia 2. rész

CaptivatingJoy avatar
By CaptivatingJoy

Quiz

Flashcards

9 Questions

Találja meg azt a javaslatot, ami nem segíti a hosszú távú célok elérését azokban a helyzetekben, amikor a hosszú távú cél elérésével ellentétes, csalóka, rövidtávon örömöt hozó jutalom kecsegtet?

Mit jelent az a Lazarus-féle stressz-kiértékelési modell szerint, hogy a kontroll kérdésében hozott kiértékelés alapvetően kijelöli a működő megküzdés módokat? Keresse az igaz állítást!

Burrow és Raione (2017) vizsgálata alapján mit mondhatunk, kiket visel meg inkább, amikor a közösségi médiában nem kapnak sok pozitív visszajelzést?

Az agressziót a kísérletes vizsgálatokban mederben kell tartani, így olyan változókban ragadják meg, mint pl. hogy fejhallgatón hány decibel erősségű zaj meghallgatását írja elő valaki a másiknak, vagy hány kanál csípős szószt etet vele. Az ezekkel a mérésekkel feltárt összefüggésgek mindazonáltal hitelt érdemlőek, mert... az egyik válasz nem meggyőző. Melyik?

A provokációra adott ellenséges agressziót (megtorlást) jól magyarázó agresszióelmélet:

Nem hatékony az agresszió csökkentésében

Miért nehezebb két csoportban megegyezni egy konfliktusban, mint két egyénnek?

Az ageizmus hátterében egy félelem áll, a ...-tól való félelem

Válassza ki azt egy munkahelyi elosztási döntés aspektusai közül, ami nem a döntés hogyanjára, hanem annak eredményére vonatkozik!

Description

Test your knowledge about the impact of short-term rewards on long-term goals, Lazarus's stress appraisal model, and the effects of social media feedback on well-being. Explore the relationship between experimental variables and aggression, and evaluate theories on aggression reduction.

Make Your Own Quiz

Transform your notes into a shareable quiz, with AI.

Get started for free

More Quizzes Like This

Stress Mgmt Unit 4 L1
24 questions
Workplace Stress
50 questions
Workplace Stress
AngelicEnlightenment avatar
AngelicEnlightenment
Psychological Factors in Stress Appraisals
34 questions
Physiological Stress Response Quiz
30 questions