M.7.1.1.1 Tam Sayılarda Toplama ve Çıkarma İşlemi Yapma (PDF)
Document Details
Uploaded by DeftProse3344
Ayşe Kevser
Tags
Summary
Bu sunum, tam sayıları anlama ve toplama ile çıkarma işlemlerini uygulama becerilerini geliştirmek üzerine hazırlanmıştır. Günlük yaşam problemlerinde matematiksel düşünme becerilerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Tam sayılar, toplama ve çıkarma işlemleri ve uygulamalarına dair temel bilgileri içerir.
Full Transcript
M.7.1.1.1 Tam Sayılarda Toplama ve Çıkarma İşlemi Yapma Bu sunum, öğrencilerin tam sayıları anlaması ve toplama ile çıkarma işlemlerini uygulayabilmesi için tasarlanmıştır. Bu konunun önemi, öğrencilerin matematiksel düşünme becerilerini geliştirmek ve günlük yaşamda karşılaştıkları problemleri çöz...
M.7.1.1.1 Tam Sayılarda Toplama ve Çıkarma İşlemi Yapma Bu sunum, öğrencilerin tam sayıları anlaması ve toplama ile çıkarma işlemlerini uygulayabilmesi için tasarlanmıştır. Bu konunun önemi, öğrencilerin matematiksel düşünme becerilerini geliştirmek ve günlük yaşamda karşılaştıkları problemleri çözmelerine yardımcı olmak içindir. by Ayşe Kevser Tam Sayıların Tanımı ve Özellikleri Tam Sayılar Sayı Doğrusu Pozitif, negatif ve sıfır değerlerini içeren sayılardır. 0, 1, Tam sayıları göstermek için kullanılan görsel bir araç. 2, 3, 4, 5... gibi pozitif sayılar, -1, -2, -3, -4... gibi negatif Sayı doğrusu üzerinde pozitif sayılar sağa, negatif sayılar ve sıfır 0. sayılar sola doğru yerleştirilir. Tam Sayılarda Toplama İşlemi 1 Aynı İşaretli 2 Farklı İşaretli Sayılar Sayılar Aynı işaretli tam sayıları Farklı işaretli tam sayıları toplarken, mutlak toplarken, büyük mutlak değerlerini toplar ve değerli sayının işaretini orijinal işareti koruruz. korur ve sayıların mutlak değerleri arasındaki farkı alırız. 3 Sıfırın Toplama Etkisi Herhangi bir tam sayıya sıfır eklemek, sayının kendisini verir. Tam Sayılarda Çıkarma İşlemi Çıkarma İşlemi Bir sayıdan diğerini çıkarmak, birinci sayıya ikinci sayının ters işaretlisini eklemek ile aynıdır. Ters İşaretli Sayılar Bir tam sayının ters işaretlisi, aynı mutlak değere sahip ancak zıt işaretli sayıdır. Uygulamalar Çıkarma işlemi, borç, sıcaklık düşüşü gibi farklı durumları modellemek için kullanılır. Toplama ve Çıkarma İşlemlerinin Uygulamaları Hesaplama Bütçe Planlaması Toplama ve çıkarma işlemleri, Giderleri takip etmek ve bütçemizi günlük hesaplamalarımızda kontrol altında tutmak için kullanılır. kullanılır. Finans Bankacılık, yatırım, kredi kartı işlemleri gibi finansal işlemlerde kullanılır. Günlük Hayattan Örnekler Sıcaklık 1 Sıcaklıktaki değişimi takip etmek için toplama ve çıkarma işlemlerini kullanırız. Zaman 2 Toplantı veya etkinlikler arasındaki süreleri hesaplamak için kullanılır. Alışveriş 3 Ürünlerin toplam fiyatını hesaplamak için kullanılır. Sorun Çözme Stratejileri Anlama 1 Sorunu dikkatlice okuyun ve ne istendiğini anlayın. Planlama 2 Problemi çözmek için bir strateji belirleyin. Çözüm 3 Seçilen stratejiyi kullanarak problemi çözün. Kontrol 4 Sonucu kontrol edin ve çözümün mantıklı olup olmadığını değerlendirin. Kazanımın Değerlendirilmesi 1 2 Uygulama Kavram Anlama Öğrencilere toplama ve çıkarma Öğrencilerin tam sayı kavramını işlemlerini içeren çeşitli problemler anladıklarını ve işlemleri verilir. uygulayabildiklerini değerlendirilir. 3 Problem Çözme Öğrencilerin gerçek hayattan problemleri çözmek için kazanımı nasıl uyguladıklarını değerlendirilir.