Soccer Referee Decisions Quiz

SelfSufficiencySecant avatar
By SelfSufficiencySecant

Quiz

Flashcards

12 Questions

Koju odluku će sudac donijeti ako pregledom snimke ustanovi da je obrambeni igrač grubo startao na napadača momčadi A u kaznenom prostoru?

Kako će sudac reagirati ako obrambeni igrač odigra loptu rukom u vlastitom kaznenom prostoru, a da to nije primijetio nitko od sudaca na terenu za igru?

Kako će sudac postupiti ako pomoćni sudac odgađa podizanje zastavice i nakon grubog starta na napadača daje prednost napadu koji ide prema suparničkim vratima?

Kako će sudac postupiti nakon pregleda snimke ako utvrdi da je obrambeni igrač odigrao kažnjivo loptu rukom u vlastitom kaznenom prostoru?

Kakva će biti odluka suca u situaciji kada lopta, na putu prema vratima, pogodi suigrača napadača ispred sebe i uđe u vrata?

Koju će odluku sudac donijeti ako igrač napusti teren kako ne bi sudjelovao u aktivnoj igri, ali se zatim vrati na teren prije nego što lopta napusti granične crte terena za igru?

Kakva će biti odluka suca ako igrač momčadi koja napada izlazi iz položaja zaleđa i ometa obrambenog igrača?

Kako će sudac reagirati ako igrač momčadi koja napada izvede slobodni udarac sa bočne pozicije udaljene 30 metara od vrata suparnika?

Kako sudac treba postupiti ako obrambeni igrač preoštro zaustavi napadača koji je bio u izglednoj prigodi za postizanje pogotka?

Kakva je odluka suca ako vratar namjerno upotrijebi varku kako bi dodao loptu suigraču nogom, a pritom nije dodirnuo loptu rukama?

Kako sudac treba postupiti ako igrač odupre se rukama o ramena suigrača kako bi bio viši u skoku za loptom?

Kako sudac treba postupiti ako se dva igrača iste momčadi međusobno nepristojno vrijeđaju tijekom igre?

Description

Test your knowledge of soccer referee decisions with this quiz. Explore scenarios such as awarding penalty kicks and overturning warnings for fouls. Challenge yourself with different match situations and see how well you understand the rules of the game.

Make Your Own Quiz

Transform your notes into a shareable quiz, with AI.

Get started for free

More Quizzes Like This

Soccer Violence
3 questions
Soccer Violence
ConfidentMoldavite avatar
ConfidentMoldavite
Soccer Goalkeepers and Defenders Quiz
4 questions
Soccer Basics Quiz
5 questions
Soccer Basics Quiz
ClearerConnemara5820 avatar
ClearerConnemara5820