لیشمانیوز پیشرفته PDF
Document Details
Uploaded by Deleted User
Tags
Summary
این سند شامل جزئیات مختلفی در مورد لیشمانیا و انواع مختلف آن می باشد. در این سند مراحل مختلف سیر تکامل و نامگذاری گونه ها نیز تشریح شده اند.
Full Transcript
بسم هللا الرحمن الرحيم لیشمانیوز پیشرفته نام گذاری موجودات هر جنس دارای چند گونه می باشد. نام گذاری به صورت دو تایی ) (binomialاست که شامل نام جنس و گونه می باشد. نوشتن جنس و گونه به صورت ایتالیک اس...
بسم هللا الرحمن الرحيم لیشمانیوز پیشرفته نام گذاری موجودات هر جنس دارای چند گونه می باشد. نام گذاری به صورت دو تایی ) (binomialاست که شامل نام جنس و گونه می باشد. نوشتن جنس و گونه به صورت ایتالیک است و یا زیر نام جنس و گونه خط کشیده می شود. Leishmania major Leishmania major یکی دیگر از نامگذاری های لیشمانیا برای سویه های استاندارد به شکل زیر است MRHO/IR/75/ER MHOM/SU/63/VL—L MHOM/SU/73/5-ASKH MHOM/BZ/1982/BEL21 MHOM/IN/1980/DD8 جنس لیشمانیا به انواع مختلف در گونه های مختلف دیده می شود. Amastigoteآماستيگوت Promastigoteپروماستيگوت Trypomastigoteتريپوماستيگوت Choanomastigoteکوانوماستيگوت Epimastigoteاپی ماستيگوت Opistomastigoteاوپيستوماستيگوت آماستيگوت Amastigote Amastigoteآماستيگوت در برخی از انواع گونه ها ایجاد می شود و در جنس ليشمانيا در مرحله نهايی است ، در این مرحله تاژک خیلی کوتاه است و فقط خیلی کم از فالژالر پاکت بیرون می زند. پروماستیگوتPromastigote فرم Promastigoteپروماستيگوت معموال در بسیاری از گونه ها در میزبان حشره یافت می شود . در جنس لپتوموناس فرم بالغ و نهائی محسوب می شود.درجنس ليشمانيا در ميزبان واسط (پشه خاکی ) و محيط کشت ديده می شود. در مرحله پروماستیگوت بدن دراز شده دارای تاژکی است که از قسمت قدامی بدن خارج می شود. کینتوزوم و کینتوپالست در قسمت قدامی بدن قرار دارند.نام دیگر آن فرم لپتومونادی می باشد. Trypomastigote stage کینتوپالست و کینتوزوم نزدیک انتهای خلفی و تاژک از سطح بدن عبور می کند و ازقسمت قدامی آزاد می شود . غشاء تاژک مرتبط با سطح بدن است . نوع تیپیک تریپوماستیگوتهای موجود در جریان خون دارای یک میتوکندری ساده با یا بدون کریستا در قسمت قدامی کینتوپالست است. میتو کندری بزرگتر و پیچیده تر با کریستای المالر در مرحله داخل بدن حشره می باشد. یک سیستم pedicular microtubulesمارپیچ اطراف بدن بالفاصله زیر غشاء وجود دارد که اینها باعث مقاومت دربرابر تغییرشکل بدن که به علت حرکت تاژک است ایجاد می شود. رتیکولوم اندوپالسمیک خشن کامال متکامل بوده و یک اندام گلژی بین هسته و کینتوزوم مشاهده می شود. تریپو ماستیگوت مرحله نهایی جنس تریپانوزوما است ،اشکال دیگر برحسب موقعیت کینتوزوم و کینتوپالست یا نوع تکامل تاژک متفاوت می باشد. کوانوماستيگوت Choanomastigote Choanomastigoteاگر تاژک از محلی پهن و یقه مانند خارج شود به این شکل کوانو ماستیگوت گویند که در برخی از گونه های کریتیدیا (انگل حشرات ) دیده می شود. اپی ماستیگوت Epimastigote Epimastigoteشکلی است که در بعضی از مراحل سیرتکاملی انگل با آن مواجه می شود. در اینجا کینتوپالست و کینتوزوم بین هسته و قسمت قدامی قرار دارند اما یک غشاءمواج کوتاه در طول قسمت پروکسیمال تاژک وجود دارد. جنس کریتیدیا و بالستوکریتیدیا که هردو انگل حشراتند در طی سیرتکاملی به این شکل دیده می شوند.به این فرم کريتيديايی نیز گفته می شود. اوپیستوماستیگوت Opistomastigote و باالخره شکل Opistomastigoteکه در جنس Herpetomonasیافت می شود که بسیاری از حشرات را آلوده می کند.کینتوزوم و کینتوپالست بین هسته و قسمت خلفی قرار می گیرند اما غشاء مواج وجود ندارد ،تاژک طول بدن را طی می کند و از قسمت قدامی خارج می شود.