Analiza procedurilor de monitorizare a implementării curriculumului şcolar (PDF)

Summary

This document details the analysis procedure of monitoring the implementation of the school curriculum at the I.P.Gimnaziul Ciuflesti. It describes the objectives, methods, and analysis process for implementing the curriculum.

Full Transcript

Analiza procedurilor de monitorizare a implementării curriculumului școlar aplicate în\ I.P.Gimnaziul ​Ciuflesti Obiectivele : Studiere materiei de curs „ Monitorizare a implementării curriculumului școlar' Analiza informatiei din alte surse la tema data Elaborarea unui plan de actiuni Realizar...

Analiza procedurilor de monitorizare a implementării curriculumului școlar aplicate în\ I.P.Gimnaziul ​Ciuflesti Obiectivele : Studiere materiei de curs „ Monitorizare a implementării curriculumului școlar' Analiza informatiei din alte surse la tema data Elaborarea unui plan de actiuni Realizarea analizei -- -- După prezentare, poate urma o discuție în legătură cu ce ar trebui să acopere curriculum-ul la decizia școlii. În funcție de numărul de persoane participante la întîlnire și timpul disponibil, membrii (bărbați și femei) Consiliului de administrație pot fi împărțiți în grupuri care să se ocupe de anumite competențe. Fiecare grup va avea nevoie de un reprezentant/-ă al conducerii școlii care să le explice celor din afara problematica curriculum -ului existent. Consultarea cu grupurile menționate anterior are mai puține șanse de succes dacă școala nu a elaborat deja o agendă de lucru pentru un posibil curriculum școlar. Dacă pur și simplu le dăm persoanelor (bărbați și femei) din afara școlii o coală de hîrtie pe care să scrie idei folositoare despre curriculum, acțiunea probabil că li s-ar părea dificilă. Pe de altă parte, dacă școala a luat deja toate măsurile privind propriul curriculum la decizia școlii, atunci orice consultare poate părea o ipocrizie. Așadar, trebuie stabilit **un echilibru între consultarea** **factorilor interesați și demersurile proprii școlii***.* Se recomandă în acest sens să se organizeze consultații productive în etapa de planificare a elaborării curriculum-ului la decizia școlii, cînd opiniile și ideile din afara școlii pot fi încă luate în considerare, înainte de luarea deciziilor finale. Merită să ne amintim că cei care sînt consultați pot juca un rol și în implementarea eficientă a curriculum-ului, ca, de exemplu, furnizorii/-oarele de locuri de practică, instituțiile/persoanele (bărbați și femei) care pot oferi sprijin pentru proiectele realizate de elevi/-e etc.

Use Quizgecko on...
Browser
Browser