دفع فاضلاب در اجتماعات کوچک PDF
Document Details
Uploaded by UsableJacksonville3791
Iran University of Medical Sciences
Tags
Summary
این سند شامل مطالبی در مورد دفع فاضلاب در اجتماعات کوچک و خصوصیات فیزیکی،شیمیایی و بیولوژیکی فاضلاب است.همچنین در این جزوه محاسبات مربوط به خصوصیات آب و فاضلاب بررسی شده است.
Full Transcript
دفع فاضالب در اجتماعات کوچک مشخصات فاضالب درک خصوص یات فاض الب در م دیریت فاض الب بس یار مهم اس ت. خصوصیات فاضالب به نوع استفاده از آب در اجتماع ،صنعت و بخش تجاری ،آب و هوا و جریان های نفوذی بستگی دارد. ...
دفع فاضالب در اجتماعات کوچک مشخصات فاضالب درک خصوص یات فاض الب در م دیریت فاض الب بس یار مهم اس ت. خصوصیات فاضالب به نوع استفاده از آب در اجتماع ،صنعت و بخش تجاری ،آب و هوا و جریان های نفوذی بستگی دارد. دما معموًال دمای فاضالب تولید شده در یک منطقه بیشتر از منابع آب محلی است زیرا برخی فعالیت های خانگی و صنعتی آب مصرفی را گرم می کنند.از آنجاییکه ظرفیت گرمایی ویژه آب بیشتر از هوا می باشد.معموًالدمای فاضالب در طی فصول سرد سال از دمای هوا بیشتر و در فصول گرم سال از دمای هوا کمتر می باشد بسته به موقعیت جغرافیایی ،میانگین دمای س االنه فاض الب متف اوت می باش د دماه ای 30 – 35در کش ورهای آفریق ایی و خاورمیان ه گزارش شده است . دمای آب به علت اثراتی که بر روی زندگی آبزیان ،واکنشهای شیمیایی و سرعت آنها و برخی خصوصیات فیزیکی آب نظیر ویسکوزیته و حاللیت گازها در آب دارد عامل مهمی بشمار می رود.میزان واکنش های بیوشیمیایی در آب همراه با افزایش دمای آب افزایش می یابند و از طرفی میزان حاللیت گازها و از جمله گاز اکسیژن با افزایش دمای آب کاهش می یابد. دمای بهینه برای فعالیت باکتریایی در محدوده ℃ 25 – 35قرار دارد .تجزیه هوازی مواد آلی و نیتریفیکاسیون در دمای ℃ 50متوقف می گردند.در دمای ℃ 15باکتریهای متانساز کامًال غیرفعال می شوند و در دمای ℃ 50فعالیت باکتریهای نیترات ساز اتوتروف عمًال متوقف می شود.در دمای ℃ 2حتی باکتریهای شیمیوهتروتروف تجزیه کننده مواد کربنه غیر فعال می شوند. دما تأثیر دما بر سرعت واکنش ضرایب تعادل ،انحالل و سرعت واکنش به دما بستگی دارد.تأثیر دم ا ب ر ض رایب تع ادل و س رعت در رابط ه وانتهوف-آرنی وس ( )Arrhenius von’Hoffمشاهده می شود : = این معادله بطور گسترده برای انعکاس تاثیر دما بر روی ضرایب سرعت در مهندسی محیط زیست بکار می رود . هدایت الکتریکی هدایت الک تریکی شاخص ی از ق ابلیت ی ک محل ول در ه دایت جری ان الک تریکی می باش د از آنجاییک ه جری ان الک تریکی بوس یله یونه ا در محلول منتقل می شود ،با افزایش غلظت یونها هدایت نیز افزایش می یابد.در نتیجه مقدار ECاندازه گیری شده پارامتر جایگزین برای TDSمی باش د.م یزان ECآب مهم ترین پارامتره ای م ورد اس تفاده برای بررسی کیفیت آب جهت آبیاری می باشد.شوری پساب جهت مصارف آبیاری با اندازه گیری ECآن تخمین زده می شود EC.در واح د SIبرحس ب میلی زیمنس ب ر م تر mS/mو در واح د مرس وم برحسب میکروموس بر سانتی متر () بیان میگردد برای تخمین TDSنمونه آب با استفاده از نتایج آزمایش ECرابطه زیر تعریف شده است: چگالی ،جرم مخصوص و وزن مخصوص چگالی فاضالب () جرم واحد حجم آن می باشد و بر حسب در واحد SIبیان می شود. در ب رخی م وارد ج رم مخص وص فاض الب ب ه ج ای چگ الی اس تفاده میشود جرم مخصوص بصورت زیر تعریف می شود: چگالی و جرم مخصوص فاضالب وابسته به دما هستند و با غلظت جامدات کل در فاضالب تغییر می کنند وزن مخصوص یک سیال () ، وزن واح د حجم آن می باش د.وزن مخص وص برحس ب /Nبی ان می گردد.رابطه بین و شتاب گرانش زمین ، g،عبارت است از: