فلسفه تعلیم و تربیت در جمهوری اسلامی ایران
9 Questions
0 Views

Choose a study mode

Play Quiz
Study Flashcards
Spaced Repetition
Chat to Lesson

Podcast

Play an AI-generated podcast conversation about this lesson

Questions and Answers

تعریف تربیت چیست؟

تربیت فرآیندی تعاملی است که زمینه ساز تکوین و تعالی پیوسته و هدایت متربیان به صورت یکپارچه و مبتنی بر نظام معیار اسلامی بوده و به منظور هدایت ایشان در مسیر آماده شدن و در جهت تحقق آگاهانه و اختیاری و در مراتب هدایت طیبه صورت می گیرد.

تربیت رسمی چگونه تعریف می شود؟

تربیت رسمی نوعی از تربیت است که در جوامع امروزی به صورت قانونمندی سازماندهی شده و به صورت همگانی با محوریت مدرسه توسط دولت ها یا با نظارت آنها به نسل نوخاسته ارائه می شود.

فلسفه تربیت رسمی و عمومی چگونه تعریف می شود؟

فلسفه تربیت رسمی و عمومی دانشی است که محصول اندیشه ورزی و تفکر فلسفی آدمی درباره ی فرآیند تربیت رسمی و عمومی ( مدرسه ای و همه ی مولفه های مربوط به آن اعم از برنامه ها اقدامات / سیاست ها / عوامل و نهادها نظریه ها و دیگر امور مرتبط با این فرآیند است.

تعریف فلسفه ی تربیت چیست؟

<p>فلسفه ی تربیت دانشی است که محصول اندیشه ورزی و تفکر فلسفی آدمی درباره ی فرآیند تربیت و همه ی مولفه های مربوط به آن اعم از برنامه ها / اقدامات / سیاست ها / عادات و سنن / عوامل اجتماعی و نهاد ها و... می باشد.</p> Signup and view all the answers

حیات طیبه چیست؟

<p>وضع مطلوب زندگی بشر در همه ی ابعاد و مراتب بر اساس نظام معیار اسلامی که تحقق آن باعث دستیابی به نهایت زندگی ) قرب الی الله - قرب الهی) خواهد شد. این گونه زندگی آگاهانه و اختیاری و با حقیقت هستی و تشدید رابطه با او در همه ی شئونات فردی و اجتماعی زندگی است که باید بر اساس انتخاب و التزام آگاهانه و آزادانه نظام معیار مناسب با دین اسلام باشد.</p> Signup and view all the answers

مهم ترین رویداد قرن ۱۶ میلادی که باعث توجه بیشتر به موضوع کودکان و نوجوانان شد چه بود؟

<p>نهضت اصلاح دینی (C)</p> Signup and view all the answers

مهم ترین اثر ژان آموس کمنیوس چیست؟

<p>آموزش بزرگ یا هنر بزرگ آموزش.</p> Signup and view all the answers

مهم ترین عامل موثر در انقلاب فرانسه چه کسی بود؟

<p>ژان ژاک روسو (B)</p> Signup and view all the answers

ویژگی های عام تربیت مدرسه ای به چند دسته تقسیم میشوند؟

<p>شمول و فراگیری (A), ارتباط تربیت رسمی با نظام حقوقی جامعه (B), مبارزه با جهل و بی سوادی (C), ایجاد وحدت ملی و انسجام اجتماعی (D)</p> Signup and view all the answers

Flashcards

تربيت

فرآيندي تعاملي كه زمينه ساز تكوين و تعالي پيوسته و هدايت متربيان به صورت يكپارچه و مبتني بر نظام معيار اسلامي است. هدف تربيت، آماده سازي متربيان براي تحقق آگاهانه و اختياري مراتب حيات طيبه در همه ابعاد آن است.

تربيت رسمي

نوعي از تربيت كه در جوامع امروزي به صورت قانونمندي سازماندهي شده و به صورت همگاني با محوريت مدرسه توسط دولت ها يا با نظارت آنها به نسل نوخاسته ارائه مي شود.

فلسفه تربيت رسمي و عمومي

دانشي است كه حاصل تفكر فلسفي درباره فرآيند تربيت رسمي و عمومي در مدرسه است. در اين دانش، به تمامي مولفه هاي تربيت، از جمله برنامه ها، اقدامات، سياست ها، عوامل و نهادها، نظريه ها، و ديگر امور مربوط به اين فرآيند پرداخته مي شود.

فلسفه تربيت

دانشي است كه حاصل تفكر فلسفي درباره فرآيند تربيت است. در اين دانش به همه ي مولفه هاي مربوط به تربيت، از جمله برنامه ها، اقدامات، سياست ها، عادات و سنن، عوامل اجتماعي و نهادها و... پرداخته مي شود.

Signup and view all the flashcards

حیات طیبه

وضع مطلوب زندگي بشر در همه ابعاد و مراتب بر اساس نظام معيار اسلامي. اين نوع زندگي آگاهانه و اختياري و با درک حقيقت هستي و تقويت رابطه با خدا در همه شئونات فردي و اجتماعي است.

Signup and view all the flashcards

پرورش

منظور از آن پرورش جسم و روح و هدایت رشد همه جانبه شخصیت انسان است.

Signup and view all the flashcards

تجربه

دانش و مهارت هايي كه انسان در گذشته به دست آورده است.

Signup and view all the flashcards

تجربه زیسته

تجربه اي كه هر انساني براي خودش به دست اورده و مخصوص خودش است.

Signup and view all the flashcards

تربيت در سند تحول بنيادين

فرآيندي تعاملي است كه زمينه ساز تكوين و تعالي پيوسته و هدايت متربيان به صورت يكپارچه و مبتني بر نظام معيار اسلامي است. هدف تربيت، آماده سازي متربيان براي تحقق آگاهانه و اختياري مراتب حيات طيبه در همه ابعاد آن است.

Signup and view all the flashcards

آموزش

كلمه اي كه بيشتر براي آموزش عمومي استفاده مي شود. در حالي كه واژه آموزش در ارتباط با امور تجاري و موسسه اي هم به كار مي رود، اما در اینجا به مواد آموزشی یا تدریس ها بستگی دارد.

Signup and view all the flashcards

تدریس

عمل و تمرین حرفه ای یک معلم که شامل راهنمایی کردن، آموزش دانش، ابالغ کردن و رساندن است. بیشتر به فعالیت های کلاس معلم یا استاد در حضور دانش آموزان و دانشجویان، که در اغلب موارد به صورت کالمی انجام می شود، اشاره دارد.

Signup and view all the flashcards

یادگیری

ایجاد تغییرات نسبتا پایدار در رفتار و دانش و مهارت يك فرد به اثر تجربه و تعامل با محيط.

Signup and view all the flashcards

نهضت اصلاح دینی

یکی از مهم ترین رویدادهای قرن 16 میلادی که باعث توجه بیشتر به موضوع کودکان و نوجوانان شد. مارتین لوتر، رهبر این نهضت، اعتقاد داشت که تربیت باید به هزینه ی دولت و برای همه ی مردم باشد. او همچنین تاکید داشت که کودکان و نوجوانان باید علاوه بر کتاب مقدس و زبان مادری، زبان های لاتینی و یونانی و علوم طبیعی و تاریخ را نیز فرا بگیرند.

Signup and view all the flashcards

ژان آموس کمنیوس

یکی از چهره های برجسته آموزش و پرورش غرب در قرن هفدهم که بسیاری از صاحب نظران دوره های بعد از او الهام گرفته اند. کمنیوس، پدر آموزش و پرورش جدید غرب، عقیده داشت که برای شناخت طبیعت باید از راه حواس و تجربه استفاده کرد و مطالعه طبیعت کلید خداشناسی است.

Signup and view all the flashcards

روسو

یکی از متفکران تاثیر گذار بر انقلاب فرانسه. نظر او این بود که انسان از جسم و روح ترکیب شده است و روح او، که منشا الهی دارد، او را از موجودات زنده دیگر متمایز می کند. بنابراین، انسان قبل از آن که تحت تاثیر تمدن و زندگی اجتماعی ماهیت خود را از دست بدهد، متوجه خیر و کمال می باشد.

Signup and view all the flashcards

جریان سکولار

جریانی که خواهان جدایی دین از زندگی اجتماعی و تربیت رسمی است. این جریان با نفی تربیت دینی، با آغوش باز پذیرای همه ی عناصر اندیشه و تمدن غربی، از جمله مدارس جدید و تربیت غربی، در ایران بود.

Signup and view all the flashcards

جریان سنت گرایی محافظه کار

جریانی که خواهان نفی هرگونه پذیرش دستاوردهای غرب بود. این جریان که شامل متدین ها یا غیرمتدین ها بود، تمام تربیت جدید و مظاهر آن را رد می کردند و به مخالفت کامل با ساختار نظام جدید آموزشی می پرداختند.

Signup and view all the flashcards

جریان اصلاح طلب ها

این گروه ضمن پذیرش تربیت مدرن و مظاهر جدید آن به دنبال اصلاح در دین و اتفاقات جدید، همچون تربیت مدرن، بودند. این جریان خواهان تلفیق دین با مقتضیات زندگی، از جمله تربیت جدید، بود.

Signup and view all the flashcards

جریان احیاء گری

این جریان خواستار احیای دین در متن زندگی اجتماعی و بر پایه تربیت دینی بود. با تاکید بر تربیت دینی و نگاه احیاءگرانه، به دنبال بازگرداندن ظرفیت‌های اصلی اسلام برای مدیریت جامعه بوده است.

Signup and view all the flashcards

تربيت مدرسه اي

نوعي از تربيت كه در نظام رسمي مدرسه اي صورت مي گيرد و در ماهيت و ويژگي هاي خود با معناي عام تربيت شباهت دارد.

Signup and view all the flashcards

تعامل در تربیت مدرسه ای

مفهوم تعامل در تربيت مدرسه اي به ارتباط متقابل بین مربی و متربی یا معلم و دانش آموز اشاره دارد. این تعامل یکی از ارکان اصلی و خصوصیات نظام موثر تربیت مدرسه اي است. ارتباط بين معلم و دانش آموز در محيطي عاطفي و سالم به تربيت واقعی منجر مي شود.

Signup and view all the flashcards

آگاهانه بودن در تربیت مدرسه ای

فرایند تربیت مدرسه اي باید مبتنی بر فهم و درک دانش آموز و متناسب با خصوصیات رشدی و روانشناختی او باشد.

Signup and view all the flashcards

ارادي بودن در تربیت مدرسه ای

تربیت مدرسه اي باید بر اساس اختیار و آزادی اراده متربی باشد و کسب شایستگی ها و تلاش آگاهانه و ارادی او را طلب می کند.

Signup and view all the flashcards

فرآیند در تربیت مدرسه ای

فرایند تربیت مدرسه اي به عنوان ماهیت عمل مربی بوده و به دو شکل ایجابی و سلبی صورت می پذیرد. منظور از زمینه سازی ایجابی فراهم کردن شرایط و محرکات سودمند و مفید در موقعیت هاست و منظور از سلبی حذف یا کاهش تاثیرات برخی از عوامل منفی و رفع موانع از زنجیره ی موقعیت هاست.

Signup and view all the flashcards

پیامد در تربیت مدرسه ای

نتایج و پیامدهای کوشش های آگاهانه و ارادی متربیان در پیوستاری از موقعیت های مختلف منجر به تكوين و تعالي هویت ان ها مي شود . پیامد و نتیجه ی عمل تربیت، رشد , تعالي متربیان و تكوين هویت آنهاست.

Signup and view all the flashcards

یکپارچگی در تربیت مدرسه ای

تربیت جریانی یکپارچه است و دربردارنده ی اجزاء و عناصر مختلفی است. جریان تربیت تمام اجزاء و شرایط مرتبط با تحول آزادانه و آگاهانه را فراهم می آورد. بنابراین، تفکیک و جدایی مفهوم تعلیم و تربیت یا آموزش و پرورش از یکدیگر نادرست است.

Signup and view all the flashcards

تربيت مدرسه اي در بين انواع ديگر تربيت

تربيت مدرسه اي از جمله اشکال مختلف تربيت است كه داراي كتربرد گسترده ی اجتماعي است. تربيت مدرسه اي به دو صورت فردي و اجتماعي صورت مي گيرد و اين دو به موازات يكد يگر توسعه مي يابند.

Signup and view all the flashcards

ويژگي هاي عام تربيت مدرسه اي

آن دسته از خصوصياتي كه به صورت كم و بيش يكسان در الگوهاي رايج تربيت مدرسه اي در كشورهاي جهان ديده مي شود و با فلسفه تربيت رسمي جامعه اسلامي ما توافق دارند.

Signup and view all the flashcards

ويژگي هاي خاص تربيت مدرسه اي

آن دسته از ويژگي هايي كه در ديگر الگوهاي تربيت مدرسه اي به صورت موردي يافت مي شوند اما تاكيد آن ها در الگوي مطلوب کشور ما در تربیت مدرسه ای بيشتر است.

Signup and view all the flashcards

ويژگي هاي اختصاصي تربيت مدرسه اي

آن دسته از ويژگي هايي كه به صورت اختصاصي در تربيت مدرسه اي جامعه اسلامي ما قرار دارند و مي توانند به عنوان وجه تمایز اساسي بين الگوهاي مورد نظر در كشور ما با الگوي ساير كشورها باشند.

Signup and view all the flashcards

شمول و فراگیرى

انسان ها بر حسب انسان بودن باید بتوانند به خودشناسی برسند و ظرفیت های وجودی خود را شناسایی کنند. انسان ها برای تجربه کردن نیاز به محیط های غنی دارند که بتوانند از عوامل و محرک های محیطی برای توسعه و تعالی خود بهره گرفته و به هویت حقیقی خودشان دست یابند.

Signup and view all the flashcards

ايجاد وحدت ملي و انسجام اجتماعي

دولت ها موظفند که افراد، گروه ها و صاحبان خرده فرهنگ ها و اقوام مختلف را در یک چهارچوب واحدی به نام پرچم و ملت واحد دور هم گرد آورند. آموزش و پرورش عمومی و رسمی افراد متنوع از اقوام و فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها را با آرمان ها و ارزش مشترکی تحت عنوان ملتی واحد سازمان دهند.

Signup and view all the flashcards

مبارزه با جهل و بي سوادي

یکی از فریضه های دینی است که آیات و روایات بسیاری در ارتباط با آن بیان شده است.

Signup and view all the flashcards

ارتباط تربيت رسمي با نظام حقوقي جامعه

تربيت مدرسه اي به عنوان یک حق برای فرزندان آحاد جامعه محسوب می شود. در بسیاری از اسناد بین المللی و ملی کشور های جهان تربیت مدرسه ای بخشی از حقوق انسان ها تلقی می شوند. سازوکار مدرسه باید در راستای این حقوق و تکلیف باشد.

Signup and view all the flashcards

رسميت

مدرسه مصداقی جهت فراهم کردن موقعيت های تربیتی است که اعتبار قانونی داشته باشد و منجر به صدور گواهی یا مدرک گردد.

Signup and view all the flashcards

عدالت محوری

عدالت از جمله ويژگي هاي اجتماعي در فرهنگ اسالمی و آموزه های دینی محسوب می شود. هدف اساسی پیامبران برپا داشتن جامعه ی عادالنه است. تربیت مدرسه ای با تلاش برای تحقق عدالت توزیعی، فرصت های تربیتی با کیفیت استاندارد را به نحو برابر برای آحاد جامعه فراهم می کند.

Signup and view all the flashcards

عدالت توزیعی

توزیع برابر آموزش و پرورش مدرسه ای با کیفیت مطلوب بین همه ی آحاد و افراد جامعه است.

Signup and view all the flashcards

عدالت کمی

دسترسی برابر همه آحاد جامعه به آموزش و پرورش است. یعنی همه ی افراد بتوانند در مدرسه حضور یابند.

Signup and view all the flashcards

عدالت کیفی

شناسایی عواملی که موجب نابرابری در دسترسی به تعلیم و تربیت می شوند و حذف و از بین بردن آنها.

Signup and view all the flashcards

عدالت توزیعی

یعنی عوامل اجتماعی به صورت یکسان در تمام نقاط کشور گسترش پیدا کرده باشند. عدالت توزیعی ایجاب می کند که عوامل اجتماعی که مانع از پیشرفت یادگیری و کسب شایستگی های ضروری است در جامعه مورد دقت قرار گیرند.

Signup and view all the flashcards

عدالت مراوده ای

جهت تحقق عدالت در فرایند تربیت مدرسه ای باید رشد همه جانبه و همه ی جنبه های وجودی آدمی به طور متوازن و هماهنگ صورت گیرد .

Signup and view all the flashcards

اصل وحدت در کثرت

در عین اینکه به مسائل مختلف فرهنگی، قومی و قبیله ای، زبان و نژاد توجه داریم به مسائلی که مربوط به وحدت ملی هست هم توجه کنیم. وحدت در کثرت به معنای انسجام و تنوع اجتماعی است.

Signup and view all the flashcards

اصل تعامل

یکی از مهم ترین اصول تعلیم و تربیت است. تعامل ارتباط متقابل بین معلم و دانش آموز است. گاهی نقش معلم یا دانش آموز در برخی از فرایندها پررنگ تر می شود.

Signup and view all the flashcards

اصل آزادی

انسان ها موجوداتی مختار آفریده شده اند و ذاتا میل به آزادی دارند. آزادی شرط تعالی آحاد جامعه و به تبع آن دین ورزی جامعه است.

Signup and view all the flashcards

اصل آزادی

تحوالت هویتی آدمی مشروط به وجود آگاهی و اختیار است. و این تحوالت وجودی انسان به سوی تحقق خردمندی، اختیار و آزادی عمل است.

Signup and view all the flashcards

اصل سندیت در عين مقبوليت

معلم باید اقتدار داشته باشد اما محبوبیت و مقبولیت هم داشته باشد .

Signup and view all the flashcards

اصل مسئولیت پذیری

مسئولیت پذیری به معنای داشتن تعهد نسبت به نقش ها و وظایفی است که بر عهده فرد یا نهاد با سازمانی است. بر اساس این اصل هر نهادی می بایست در نقد و ارزیابی مستمر خود باشد. تربیت مدرسه ای نیز باید برای تحقق یافتن نقش خود متکی بر اصولی باشد و برنامه های خود را از این طریق طراحی نماید.

Signup and view all the flashcards

اصول درونی

اصولی هستند که ناظر و انسجام درونی و کیفیت بخشی درونی هستند.

Signup and view all the flashcards

Study Notes

فلسفه تعلیم و تربیت در جمهوری اسلامی ایران

  • تعریف تربیت: فرآیندی تعاملی که تکوین و تعالی پیوسته متربیان را مبتنی بر نظام معیار اسلامی هدایت می‌کند. هدف آن، هدایت متربیان در مسیر آماده‌سازی برای تحقق آگاهانه و اختیاری در مراتب حیات طیبه است.

تعاریف مفهومی

  • تربیت رسمی: نوعی تربیت که در جوامع امروزی به صورت قانون‌مند سازماندهی شده و به صورت همگانی با محوریت مدرسه توسط دولت‌ها یا با نظارت آنان به نسل جوان ارائه می شود.

  • فلسفه تربیت رسمی و عمومی: دانشی که حاصل اندیشه‌ورزی و تفکر فلسفی درباره فرآیند تربیت رسمی و عمومی (مدرسه‌ای و مولفه‌های مربوط به آن مانند برنامه‌ها، اقدامات، سیاست‌ها، عوامل، نهادها، نظریه‌ها و دیگر امور مرتبط با این فرآیند) است.

  • فلسفه تربیت: دانشی که محصول اندیشه‌ورزی درباره فرآیند تربیت و همه مولفه‌های مربوط به آن مانند برنامه‌ها، اقدامات، سیاست‌ها، عادات و سنن، عوامل اجتماعی و نهادها است.

  • حیات طیبه: وضع مطلوب زندگی بشر در همه ابعاد و مراتب بر اساس نظام معیار اسلامی که انجام آن منجر به دستیابی به زندگی کامل می‌شود.

  • آموزش و پرورش: از ریشه لاتین ducre به معنای رشد دادن، گرفته شده و به برقراری رابطه بین اشیا و رویدادها اشاره دارد. جان دیویی آموزش و پرورش را سازمان دادن تجارب برای هدایت و کنترل رفتارهای بعدی می‌داند.

سایر تعاریف

  • تجربه: دانش و مهارت که انسان در گذشته کسب کرده است / تجربه زیسته تجربه‌ای که هر فرد برای خودش به دست آورده است.

  • آموزش: زیرمجموعه‌ای از تعلیم و تربیت، بیشتر برای آموزش عمومی کاربرد دارد، اما در امور تجاری و موسسه‌ای نیز استفاده می‌شود.

  • تدریس: عمل و تمرین حرفه ای یک معلم در کلاس و راهکارهای تعلیم و تلقین به دانش‌آموزان. بخشی از فرآیند آموزش.

  • یادگیری: ایجاد تغییرات نسبتا پایدار.

عوامل پیدایش مدارس جدید

  • نهضت اصلاح دینی: جنبش در قرن شانزدهم میلادی که بر آموزش کودکان و نوجوانان تأکید داشت و اعتقاد داشت که آموزش باید هزینه دولت باشد و برای همه مردم قابل دسترس باشد.

  • ژان آموس کمنیوس: مفکر برجسته آموزش و پرورش غرب که پدر آموزش و پرورش جدید غرب شناخته می شود و مولف نخستین کتاب درسی ابتدایی مصور در اروپا بوده است.

چالش های استقرار مدارس جدید در ایران معاصر

  • جریان سکولار: خواهان جدایی دین از زندگی اجتماعی و آموزش.

  • جریان سنت گرایی محافظه کار: مخالف با هرگونه پذیرش از دستاوردهای غرب.

  • جریان اصلاح طلب ها: مخالف با تربیت مدرن اما خواهان تلفیق دین با تربیت مدرن.

  • جریان احیاء گری: خواهان احیای دین در متن زندگی اجتماعی.

چیستی تربیت مدرسه ای

  • تربیت مدرسه‌ای: نوعی از تربیت که در نظام رسمی مدرسه صورت می‌گیرد و با معنی عام تربیت شباهت دارد. فلسفه تربیت جمهوری اسلامی آن را فرآیندی تعاملی می‌داند که زمینه ساز تکوین و تعالی پیوسته متربیان به صورت یکپارچه و مبتنی بر نظام معیار اسلامی است.

مولفه‌های اصلی تربیت مدرسه‌ای

  • تعامل: ارتباط بین مربی و متربی و مشارکت فعال متربی، در محیط عاطفی و سالم برای تربیت موثر.

  • آگاهانه بودن: فرایند تربیت مبتنی بر درک و شناخت دانش آموز، مرتبط با خصوصیات رشدی و روانی آنها.

  • ارادی بودن: کسب شایستگی ها و تلاش ارادی متربی برای توسعه ظرفیت های وجودی خود.

  • فرآیند: زمینه‌سازی برای تحول آزادانه و آگاهانه. به دو صورت ایجابی (فراهم کردن شرایط و محرکات سودمند) و سلبی (حذف یا کاهش تاثیرات عوامل منفی و رفع موانع) انجام می‌شود.

  • پیامد: نتایج و پیامدهای کوشش‌های آگاهانه و ارادی متربیان، منجر به تکوین و تعالی هویت آنها می‌شود.

ویژگی‌های تربیت مدرسه‌ای

  • ویژگی های عام: خصوصیات مشترک در الگوهای رایج تربیت مدرسه ای در کشورهای مختلف و سازگار با فلسفه تربیت جامعه اسلامی.

  • ویژگی های خاص: ویژگی‌هایی که در الگوهای تربیت مدرسه ای دیگر نیز دیده می‌شود اما در الگوی مطلوب تربیت مدرسه ای ایران مورد تأکید بیشتری دارد.

  • ویژگیهای اختصاصی: خصوصیات منحصر به تربیت مدرسه ای جامعه اسلامی. (مثال: دین مداری)

اصول تربیت مدرسه ای

  • اصول بیرونی: مانند عدالت، وحدت در کثرت، حفظ و ارتقاء آزادی، سندیت و مقبولیت معلم و مسئولیت پذیری.

  • اصول درونی: مانند مشارکت با دیگر نهادها و تعامل انتقادی با سایر ملل و نهادهای بین‌المللی.

  • عدالت تربیتی: توزیع برابر آموزش و پرورش با کیفیت، دسترسی برابر همه به آموزش، حذف عوامل نابرابری.

  • وحدت در کثرت: انسجام و تنوع اجتماعی و احترام به تنوع فرهنگی.

Studying That Suits You

Use AI to generate personalized quizzes and flashcards to suit your learning preferences.

Quiz Team

Description

این آزمون به بررسی مفاهیم و تعاریف بنیادین فلسفه تعلیم و تربیت در جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد. هدف آن تحلیل تربیت رسمی و فرآیندهای مرتبط با آن بر مبنای نظام معیار اسلامی است. همچنین، مؤلفه‌های حیات طیبه و تأثیر آن بر تربیت متربیان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

More Like This

Use Quizgecko on...
Browser
Browser